Het team
Wie doet wat?
Bij de Huifkar staat het welzijn en de ontwikkeling van onze leerlingen voorop. Om dit te kunnen realiseren hebben wij een team van betrokken professionals.
Onze directeur, Peter van de Bult, staat aan het roer en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Niet alleen het onderwijskundige deel, maar ook het efficiënt inzetten van middelen en financiën vallen daaronder. Verder is hij als voorzitter van het Kindcentrum verantwoordelijk voor de samenwerking van alle partijen.
Intern begeleider Brenda van der Molen coördineert alle zaken rondom de zorg en coacht de leerkrachten hierin.
Onze bevlogen leerkrachten geven les en zijn verantwoordelijk voor de sociaal- emotionele en didactische groei van de leerlingen. Zij zijn daarnaast ook coach en begeleiden de kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling.
Onze coördinatoren op het gebied van rekenen, taal, gedrag en ICT zorgen voor initiatieven en werken beleidsvoornemens uit op de werkvloer.
En niet te vergeten, ons ondersteunend personeel, conciërge Richard en onderwijsassistente Lina, zijn de olie in de motor van onze school.
Samen dragen wij bij aan de groei en ontwikkeling van onze leerlingen en zorgen wij voor een veilige en warme omgeving waarin zij kunnen leren en groeien.
De Medezeggenschapsraad
Bij De Huifkar vinden we het belangrijk dat ouders en teamleden samenwerken voor de school. Daarom hebben we één verenigde medezeggenschapsraad (MR) voor onze vestigingen in Ten Boer en Woltersum.
De MR bestaat uit drie ouders en drie teamleden, waarbij de verhouding tussen de vestigingen gelijk is aan het aantal leerlingen. Zo krijgt elke stem de juiste aandacht. De directeur Peter van de Bult is ook aanwezig tijdens de MR-vergaderingen om te adviseren en informeren.
De MR heeft wettelijk geregelde rechten: instemmingsrecht en adviesrecht. In het reglement van de MR staat beschreven waar instemming en waar advies over wordt verwacht.
De MR overlegt met de directie en het schoolbestuur over belangrijke schoolzaken, bijvoorbeeld:
- Benoemingen van leerkrachten
- Plannen van de school
- Beslissingen t.a.v. formatie (inzet van leerkrachturen)
- Het vaststellen van het vakantierooster
- De aanschaf van nieuwe methodes
Via de medezeggenschapsraad hebben ouders inspraak in de school. De MR vergadert zes keer per schooljaar en ouders/verzorgers zijn welkom om bij de vergaderingen aanwezig te zijn. Notulen en jaarverslagen zijn beschikbaar op onze website en in de personeelskamer van de scholen. Zo zorgen we samen voor transparantie en betrokkenheid.
Sandra Weggemans
|
lid oudergeleding Ten Boer
|
Tevens lid GMR
|
|
Marlies Krikke
|
lid oudergeleding Ten Boer
|
||
Charissa Bijma
|
lid teamgeleding Ten Boer
|
||
Joost Eggebeen
|
lid teamgeleding Woltersum
|
Voorzitter
|
|
Beppie Munting
|
lid teamgeleding Ten Boer
|
||
Leerlingenraad
De leerlingenraad is een groep van 6 creatieve kinderen op school, de leerlingenraad is vanaf groep 6. Elk jaar wordt deze groep van 6 kinderen gewisseld met verkiezingen. Zij bedenken leuke ideeën voor op school zoals op het schoolplein, dingen in de school, en nog meer.
Ze vergaderen in het kantoor van meester Peter met koekjes en thee. Ze doen dit om de 5 weken. Het bestond eigenlijk sinds 2016 al, maar door corona viel het uit elkaar. Maar gelukkig in 2023 ontstond het weer. Maar nu vraag je je af, hoe ontstond het opnieuw? Dat was omdat een leerling, Pieter, een keer langskwam bij meester Peter met een idee: prullenbakken op het schoolplein. Toen zij meester Peter goed idee, maar eigenlijk is dit iets voor de leerlingenraad, toch? En zo gebeurde het, samen startte zij de leerlingenraad zoals hij in 2016 ook was.
Pieter Corporaal
Rol van de ouders
Onze school kan rekenen op fantastische ouderparticipatie en een hoge ouderbetrokkenheid. Als ouders betrokken zijn bij activiteiten en taken op school, spreken we van ouderparticipatie. Ouderbetrokkenheid kan zowel thuis plaatsvinden, als op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of de school. Voorbeelden van ouderbetrokkenheid thuis zijn voorlezen, rijmen of gesprekjes voeren over school.
We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van ouders in de Ouderraad, feestcommissie en Medezeggenschapsraad. Van het verzamelen van oud papier tot het oefenen van technisch lezen en tafels: onze ouders zijn altijd bereid om te helpen. Heel veel dank daarvoor.
Wat kunt u doen in het kader van de ouderbetrokkenheid voor uw kind?
- Toon interesse in wat er gebeurt op school.
- Laat merken dat u de leerkracht waardeert.
- Ga naar ouderavonden en rapportbesprekingen.
- Als ons iets opvalt aan uw kind, gedragsmatig of qua resultaten, zullen we snel aan de bel trekken.
- Tegelijk verwachten we van ouders dat u met ons contact opneemt als er iets gedeeld moet worden.
- Doe aan partnerschap: ouders zijn ervaringsdeskundige en samenwerkingspartner als het gaat om opvoeding en het leerproces.
- Probeer aanwezig te zijn bij vieringen van school, bijvoorbeeld de Showtime van uw kind.